24 дървопреработвателни фирми от пазарджишкия регион участваха в проведената на 21.06.2010 г. работна среща за определяне на начина и критериите за дългосрочната продажба на дървесина.

Инж. Бисер Дачев – изпълнителен директор, инж. Пенчо Дерменджиев – зам. изпълнителен директор, инж. Валентина Маринова – гл. секретар и инж. Тони Кръстев – директор на дирекция „Горска политика и стопански дейности” в Изпълнителна агенция по горите взеха участие в организираната в Регионална дирекция по горите – Пазарджик работна среща, проведена на 21.06.2010 г. във връзка с писмо от 10.06.2010 г. на Сдружение на дървопреработвателите Карлъка. В него беше изразено несъгласие с определените в Заповед № 607/ 21.05.2010 г. на Изпълнителния директор на ИАГ критерии за участие в търг с тайно наддаване, за дългосрочната продажба на дървесина – трупи за бичене и ОЗМ и се поиска обсъждането им.
Представители на 24 дървопреработвателни фирми от региона, г-н Георги Харизанов – зам. кмет на Община Батак, инж. Христо Делин - директор на РДГ – Пазарджик, както и всички директорите на Държавни горски и ловни стопанства от три общини, намиращи се в териториалния обхват на дейност на РДГ – Пазарджик взеха участие в проведените дискусии.
В заключение се реши дългосрочната продажба на дървесина – трупи за бичене и ОЗМ да се извършва с търг с тайно наддаване, като определяща е предложената от участниците цена. В условията за участие в тръжната процедура да бъде включено изискването предприятието да притежава Акт № 16.